trapez sac yalıtım antalya

Hayvan Çiftliği Yalıtımı Antalya | En İyi Çiftlik Yalıtımı Hizmeti

Hayvan çiftliklerinin sağlıklı bir alan olması oldukça önemlidir. İçeride uygun seviyede sıcaklık, nem ve hava sirkülasyonu olmalıdır. Aksi halde, içerideki hayvanların yaşam kaliteleri düşer ve hastalıklar ortaya çıkabilir.

Antalya İzolasyon Hizmetleri

Antalya'nın dilediğiniz ilçesinde ses, yangın, ısı ve çatı yalıtım hizmetleri için anında bize ulaşın. Starbor borlu yalıtım Antalya şubesi.

Antalya’daki hayvan çiftliklerinde bu sorunu yaşayanlar için en iyi çözüm borlu yalıtım yaptırmak olacaktır. Borlu yalıtım sonrasında hayvanların barınma ve beslenme alanları hijyenik olacaktır. Bu sayede çok daha verimli hayvancılık yapılabilir.

Antalya Hayvan Çiftliği Yalıtımı

hayvan çiftliği yalıtımı

Antalya’nın bazı bölgelerinde hayvancılık oldukça yaygındır. Ancak bu hayvanların bulunduğu alanın uygun şartlarda olması gerekmektedir. Aksi halde hayvanların sağlıkları olumsuz etkilenebilir. Hayvan çiftlikleri genellikle trapez yapıya sahiptir. Bu yapılar sıcaklık farklarından dolayı nem, damlama ve rutubet yapar. Buna bağlı olarak sağlıksız bir ortam oluşur ve hayvanlar risk altına girer.

Bu terlemeyi önlemek için ısı yalıtımı yapılmalıdır. Bu yalıtım sonrasında rutubet sorunu çözülecek ve steril bir ortam sağlanacaktır. Bu sayede çok daha verimli bir hayvancılık yapılabilir.

Hayvan Çiftliği Ortam Şartları Nasıl Olmalıdır?

İneklerin sağlıklı ve verimli bir şekilde süt verebilmesi için bazı ortam koşullarının sağlanması gerekir. Kapalı ahırlarda ortam sıcaklığı 10-15 °C değerinin altında kalmamalıdır. Aksi halde yoğuşma meydana gelebilir. Açık ahırlarda ise 0 °C’nin altına düşmemesi idealdir, ancak yine de büyük bir sorun yaratmayacaktır. Çünkü inekler18 ile 24 °C’ye uyum sağlayabilirler. Çiftliğin sıcaklığı -10°C’nin altına düşerse yem tüketiminde artış görülebilir. Her ne kadar durum böyle olsa da düşük sıcaklık değerleri hayvanların verimini düşürecektir.

Hayvanlar için en büyük sorunlardan bir tanesi nemli ve sıcak ortamlardır. Özellikle ısınan havayla beraber oluşan nem ve yoğuşma sonucunda damlalar hayvanların üzerine düşer ve rahatsızlık verir. Buna bağlı olarak verimlilik düşecektir. Aynı zamanda yüksek sıcaklıklardan dolayı hayvanların yem yeme istekleri düşeceği için verimlilik azalabilir.

Antalya Hayvan Çiftliği Yalıtımı Nasıl Yapılır?

hayvan çiftliği yalıtımı

Hayvan çiftliği yalıtımı için en doğru malzemenin seçimi yapılmalıdır. Son zamanlarda popülerleşmesiyle beraber en iyi çözüm borlu yalıtım yaptırmaktır. Starbor yalıtım malzemesi ısı dengesini sağlamakla beraber nem ve rutubeti engeller. Aynı zamanda organik bir malzemedir. Dolayısıyla çiftlik hayvanlarına herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

Starbor yalıtım malzemesi trapez sac yalıtımı için de uygundur. En büyük özelliği terleme ve damlama sorunlarına çözüm olmasıdır. Bu sayede hayvanlar için en uygun yaşam alanını ve uygun sıcaklığı sağlar. Dolayısıyla daha verimli bir sonuç elde edilmiş olacaktır.

Starbor yalıtım malzemesi oldukça pratik bir şekilde uygulanır ve uygulama maliyetleri düşüktür. Özel bir makine içerisine bor katkılı yalıtım malzemesi ve solüsyon koyulur. Daha sonra makinenin motoru sayesinde yalıtım malzemesi uygulanacak alana doğru püskürtülür. Püskürtme işlemi homojen ve doğru kalınlıkta olmalıdır. Püskürterek uygulandığı için en küçük köşelere ve deliklere dahi nüfus eder. Bu sayede çok daha uzun ömürlü ve sağlıklı bir yalıtım sağlanmış olur.

Borlu Yalıtımın Hayvan Çiftliklerine Faydaları

hayvan çiftliği yalıtımı

Hayvan çiftliklerinde uygun sıcaklığı sağlamak ve nemi engellemek için yalıtımın ne kadar önemli olduğundan bahsettik. Borlu yalıtım yaptırmanın hayvan çiftliğine faydaları ise şunlardır:

  • Sıcaklık Dengesini Sağlar: Starbor yalıtım malzemesi ile yalıtılmış olan hayvan çiftlikleri doğrudan ısı dengesini sağlar ve yoğuşma yaşanmaz.
  • Hayvanların Stresini Azaltır: Yapılan araştırmalar sonucunda hayvanların aşırı sıcağa maruz kalması durumunda stres yaşadıkları, sağlıklarının kötü etkilendiği ve verimlerinin düştüğü görülmüştür.
  • Üremeyi Arttırır: Hayvanların üremeleri sıcaktan dolayı azalabilmektedir. Bu durumu engellemek için borlu yalıtım yaptırarak ısıyı kontrol edebilir ve üreme koşullarını sağlayabilirsiniz.
  • Enerji Harcama Oranını Azaltır: Hayvan çiftliklerinde yoğuşmayı engellemek için içerideki havayı tahliye etmek gerekir. Bunun için özel fanlar kullanılır ve bu fanlar hem ses hem de elektrik maliyeti olarak geri dönüş sağlar. Bu durumu engellemek için borlu yalıtım yapmak en iyi seçenektir.
  • Çiftliğin Hava Kalitesi Artar: Çiftliklerde oluşan yoğuşmadan dolayı ortamdaki hava hastalıklara yol açabilir. Yalıtım yaparak yoğuşma engellendiği zaman ortamdaki hava kalitesi artacak ve hayvanlar için sağlıklı bir ortam oluşacaktır.

Hayvan Çiftliği Yalıtım Maliyeti

hayvan çiftliği yalıtımı

Hayvan çiftliklerinin yalıtım maliyetlerini en fazla etkileyen durum çiftliğin büyüklüğüdür. Aynı zamanda çiftliğin yapı malzemesi de önemli bir detaydır. Hayvan çiftliğiniz varsa ve yalıtım yaptırmak istiyorsanız, uzman ekibimiz ile irtibata geçerek en uygun fiyata en kaliteli hizmeti alabilirsiniz. Bizlere ulaşmak için: 0536 495 9455 – 0506 493 5005 ve [email protected] iletişim kanallarını kullanabilirsiniz.

Hayvan Çiftlikleri Neden Yalıtılmalıdır?

Hayvan çiftliklerinde ısı dengesi sağlanmazsa yoğuşma, damlama, nem, rutubet gibi sorunlar yaşanabilir. Dolayısıyla yalıtım malzemesi kullanılmalıdır.

Hayvan Çiftlikleri İçin En Uygun Yalıtım Malzemesi Nedir?

Son dönemlerde en ekonomik ve performanslı yalıtım malzemesi Starbor borlu yalıtım malzemesidir.

Hayvan Çiftliği Yalıtımı Kaç Gün Sürer?

Hayvan çiftliğinin büyüklüğüne bağlı olarak genellikle 1 gün içerisinde tüm çiftlik borlu yalıtım malzemesi ile yalıtılabilmektedir.

Yorum Bırakın